Vaarwel Bart, voor altijd in ons hart!

18 Januari 2021

Vaarwel Bart, voor altijd in ons hart!

Bart, jouw hart voor onze omgeving, natuur, milieu, en samenleving typeert je. Je oog en zorg voor iedereen rondom jou zullen we nooit vergeten.

Vorige week namen we afscheid van Bart Seghers.

Bart werd 65 jaar, en woonde al meer dan 30 jaar in Attenrode-Wever samen met Martine. Ze hebben drie zonen en drie kleinkinderen.

Bart is geboren in Kisantu (Zaïre) en bracht zijn jeugd door in het Mechelse. Van opleiding is Bart leraar lichamelijke opvoeding. Hij gaf jarenlang les in het stedelijk onderwijs in Mechelen en later in Mariadal Hoegaarden.

Gefascineerd door de prachtige natuur van het Hageland kreeg hij interesse in milieu- en natuurbescherming. Hij werd lid van Natuurpunt en gedurende 10 jaar was hij kernverantwoordelijke van de lokale afdeling. Daarnaast volgde hij de postgraduaten milieu- en watermanagement en richtte hij zijn eigen bedrijf SEA bvba op, een bedrijf voor natuur en milieu dat zijn diensten aanbood aan bedrijven en overheden.
Sinds zijn pensioen werkte hij enkel nog als zelfstandig milieudeskundige. Als vrijwilliger bleef hij actief bij Terbank, bij het 11.11.11-comité van Glabbeek, bij Natuurpunt Glabbeek en als buddy bij Zorgcirkels Jongdementie.

Bart was jarenlang actief in de Glabbeekse politiek. Eerst vanuit de partij Samen en vanaf 2018 bij SamenGROEN. Hij engageerde zich in verschillende adviesraden, was 10 jaar voorzitter van de milieuadviesraad en zetelde van juli 2018 tot februari 2020 in de Raad van Bestuur van het Autonoom GemeenteBedrijf (AGB).
Op 14 oktober 2018 werd Bart verkozen als gemeente- en OCMW-raadslid voor SamenGROEN. Hij stond zijn plaats af aan Hilde Vanbrabant, eerste opvolger. Vanaf begin 2019 vertegenwoordigde hij onze fractie in de landbouwraad.

We nemen afscheid van iemand met een groot sociaal en maatschappelijk engagement. Bart, jouw hart voor onze omgeving, natuur, milieu, en samenleving typeert je. Je oog en zorg voor iedereen rondom jou zullen we nooit vergeten.
We houden de herinnering aan jou levend. Dat geeft ons hoop in deze moeilijke periode.