Peter Mutton

Verantwoordelijke website/ social media en kandidaat lijst SamenGROEN.

Het kan anders! Voor mij is dit geen loze verkiezingsslogan, maar een overtuiging.

Toen we 12 jaar geleden naar Bunsbeek verhuisden, was het voor ons meteen duidelijk dat we hier een ideaal plekje gevonden hadden. De ideale basis voor ons gezinnetje met ondertussen drie dochters. Die ontwikkelen zich ondertussen tot rasechte Bunsbekenaars en hebben, net zoals alle andere kinderen in onze gemeente, recht op een veilig nest waar ze onbezorgd kunnen opgroeien en zich ontplooien.

Om dat te kunnen garanderen, vind ik dat er een aantal dingen anders aangepakt moeten worden. In eerste instantie moeten ze veilig kunnen spelen en naar school gaan. Daar is nog heel wat werk aan, zoals bijvoorbeeld in onze straat: de Schoolstraat. Ik wil me dan ook inzetten voor een beter georganiseerd verkeersbeleid, toegespitst op meer veiligheid voor onze jonge fietsers en stappers.

Daarnaast vind ik dat er dringend nood is aan een duurzame omgang met investeringen. SamenGROEN pleit voor groene speeltuinen met het gebruik van duurzame materialen: bomen en struiken die de kinderen bescherming, maar ook avontuurlijke uitdagingen bieden.

Ten slotte wil ik mijn kinderen graag meegeven dat ze in een gemeente wonen waar respect en begrip voor elkaars mening, herkomst en situatie hoog in het vaandel gedragen wordt, dat ze daaraan moeten meewerken en dat de zorgende dorpsgemeenschap iets is dat stilaan zeldzaam wordt en bijgevolg gekoesterd moet worden.