Evy Rentmeesters

Kandidaat lijst SamenGROEN

Ik ben Evy Rentmeesters, 40 jaar, en ik woon in Wever samen met Kris en mijn drie kinderen.

Toen ik 11 jaar geleden in Glabbeek kwam wonen, was ik onder de indruk van het vele groen in onze gemeente. Denk maar aan de prachtige boomgaarden, de diversiteit aan natuur in de Paddepoel en de overvloed aan open ruimte met prachtige landschappen waar weides, akkers en bossen elkaar afwisselen. Kortom, een mooie plek om te wonen en onze kindjes te laten opgroeien.

Ondertussen maken we regelmatig met onze drie kinderen heerlijke wandelingen en genieten we dagelijks van al dat moois. Dit moeten we koesteren en versterken naar de toekomst. Onze kinderen zijn de toekomst, maar de toekomst is ook nu. Zij verdienen het om gelukkig te zijn in hun buurt. Spijtig genoeg kunnen zij niet onbezorgd en veilig fietsen en spelen op straat. Dit zou ik graag anders zien.

Ik droom van meer groen op plekken waar kinderen spelen, jongeren skaten, volwassen keuvelen en samen met onze ouderen herinneringen ophalen. Groen maakt ons gelukkiger en houdt onze dorpen en steden leefbaar. In mijn werk als sociaal verpleegkundige in een woonzorgcentrum waar een school en een kribbe nabij zijn, zie ik dagelijks hoe goed ouderen en kinderen kunnen opschieten met elkaar. Een plek waar dit in alle rust kan, een echte groene ontmoetingsplek voor jong en oud, zou de kers op de taart zijn in Glabbeek. Dit vraagt een goed plan waarbij we doordacht met onze openbare ruimte en groenvoorzieningen omgaan. Daar wordt iedereen gelukkiger van.

Ik kies voor SamenGROEN omdat het anders kan in Glabbeek. Groen maakt gelukkig.