Bart Seghers

Lid Raad van Bestuur AGB & Bestuurslid SamenGROEN  

Bart Segers is 64 jaar, en woont al meer dan 30 jaar in Wever samen met Martine. Ze hebben drie zonen en drie kleinkinderen.

Van opleiding is Bart leraar lichamelijke opvoeding en gaf jarenlang les in Mechelen en Hoegaarden. Nu hij gepensioneerd is, werkt hij enkel nog als zelfstandig milieudeskundige. Als vrijwilliger is hij actief bij Terbank, bij het 11.11.11-comité, bij Natuurpunt Glabbeek en bij Zorgcirkels Jongdementie als buddy van Bart & Dirk.

Bart is al jarenlang actief in de Glabbeekse politiek. Zo engageerde hij zich in verschillende adviesraden en was hij 10 jaar voorzitter van de milieuadviesraad. Op 14 oktober 2018 werd Bart verkozen als gemeente-en OCMW-raadslid voor SamenGROEN. Hij stond zijn plaats af aan Hilde Vanbrabant, eerste opvolger. SamenGROEN koos daarmee voor een man en een vrouw in de gemeenteraad maar ook voor verjonging en vernieuwing.
Vandaag zetelt Bart namens SamenGROEN  in de Raad van Bestuur van het Autonoom GemeenteBedrijf (AGB) en vertegenwoordigt hij onze fractie in de landbouwraad.

"Gefascineerd door de prachtige natuur in het Hageland kreeg ik interesse in milieu- en natuurbescherming. Ik werd lid van Natuurpunt en gedurende 10 jaar was ik hier kernverantwoordelijke. Daarnaast volgde ik de postgraduaten milieu- en watermanagement en richtte ik SEA bvba op, een bedrijf voor natuur en milieu dat zijn diensten aanbiedt aan bedrijven en overheden. 

Ik ben reeds vele jaren actief in de Glabbeekse polititiek. Ook vandaag engageer ik mij vanuit een grote bezorgdheid voor onze (ruime) omgeving, zowel wat betreft natuur en milieu, als samenleving en veiligheid. Door mijn persoonlijke en professionele ervaring wil ik mijn steentje bijdragen aan een aangename leefbare gemeente, waar oog en zorg is voor iedereen."

bart.seghers@samengroen.be