Anke Steenwegen

Kandidaat lijst SamenGROEN

Ik ben Anke Steenwegen, 21 jaar, en ik ben opgegroeid in Zuurbemde.

Ik studeer sociologie en ben sterk geïnteresseerd in jongerenwerking en internationale samenwerking. “De jeugd, dat is toekomst” wordt vaak gezegd. Voor SamenGROEN is de jeugd niet de toekomst maar NU! Jongeren hebben nood aan plaatsen waar ze zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen ontplooien. Aan dit soort ontmoetingsplaatsen is een tekort in Glabbeek.

Ontmoetingsplaatsen zorgen voor meer sociale cohesie en tot een sterker gemeenschapsgevoel in onze gemeente. SamenGROEN ijvert voor meer ontmoetingsruimten waar plaats is voor zowel de allerjongsten, voor tieners en waar ook onze verenigingen gebruik van kunnen maken.

Wij –jongeren – willen meedenken aan het ontwerp en de uitwerking van deze plaatsen, en samenwerken aan duurzame ontmoetingsruimten waar iedereen zijn zaadje kan planten. Of dit gaat over de aanleg van een nieuw overdekt skatepark, een graffitimuur, een grote speeltuin of andere creatieve ideeën, enkel met een open visie en een participatief proces kunnen we ruimten creëren die beantwoorden aan de noden van onze jongeren.

Jongeren vinden dat het anders kan! SamenGROEN wil hen ondersteunen om hen actief aan te moedigen om mee te werken en hun ideeën om te zetten in realisaties.